Celoslovenský kalčetový turnaj v Poprade

Po úspechoch na domácom Kalčetovom turnaji sa niektorí prebojovali na Celoslovenské kalčetové finále do Popradu. Odohralo sa v sobotu 26. marca 2022. Ako to tam vyzeralo sme sa pýtali Petra Lukáčika, účastníka najmladšej kategórie.

Ako si dal dostal na Celoslovenský kalčetový turnaj? Z turnaja na oratku postupovali víťazi z každej kategórie. Na 1. mieste v kateg. ZŠ sme skončili s Mirom Šutkom, ale keďže on nemohol cestovať, vystriedal ho z druhej priečky Dominik Vojtáš. Na oratku sme sa v piatok s Dominikom zohrávali a usúdili sme, že budem hrať vzadu, v bráne. 

Ktoré strediská boli vo vašej kategórii? Chalani z Popradu, z Košíc, z Bardejova – Poštárky i z BJ – oratka.  

Aký bol sýstem hry? Mali sme 5 tímov, najprv hral každý s každým, potom semifinále a finále. Hralo sa na 2 víťazné sety do 10. V skupinovej fáze sme obsadili 2. miesto – iba jedna prehra nad BJ – oratkom, ale v semifinále sme prehrali s BJ – Poštárkou a o 3. miesto sme vyhrali nad Košičanmi.  

Tvoj naj zážitok? Celkovo turnaj, že som tam vôbec mohol byť.  

Akí boli vaši súperi? Chalani z Košíc boli dosť nahenevaní z prehier, naopak bardejovský tím z Poštárky hrali dobre, poctivo a aj po prehre boli veselí.

Chcel by si poďakovať organizátorom? Za obed. Pali Piatrov spomínal komplikácie s obedom (zatopenie kuchyne) ale aj tak sa to nakoniec podarilo. 

Celkové cenné kovy: U15 – Peter Lukáčik a Dominik Vojtaš BRONZ, U19 – Matej Lukáčik a Matej Krcho STRIEBRO, 19+ Jakub Kaduc a Marek Juriga BRONZ.